Monday, May 30, 2011

Ikan bakar Umbai Melaka

Salam..

Hari Jumaat, papa bawa pergi makan ikan bakar.. nunn.. jauh di Umbai.. kali pertama sampai kat situ.. nak juga merasai kehebatan ikan bakar kat situ yang selalu diperkatakan tuuu..

Memang banyak gerai ikan bakar kat situ.. pilih jer yang mana suka.. makanan laut juga banyak serta segar.. siap duit sudahhh..

Yang paling ok tuu.. masa makan tak der lalat.. kira boleh makan dengan releks.. tak payah kalut-kalut duk kibas lalat.. aman jer masa makan tuu..





Alhamdulillah.. kenyang betul.. bukan saya jer yang kenyang.. kucing-kucing kat bawah meja tu pun kenyang juga.. sampai dah tak mengieowww..



Dak berdua ni pun baik jer.. langsung tak meragam.. duk diam jer.. sempat saya nak menghabiskan lauk yang banyak tu.. Emmy makan banyak .. Elly tak berapa sangat, sebab dia dah makan nasik lemak masa tunggu ikan bakar tu..

Apa-apa pun memang besss, sedappp dan licinnnn.. mekasih papa.. belanja makan besarrr nyerr..

7 comments:

Cik Puan Nurul said...

behnyeeeee..dh lame teringin nk mkn kt sane xtau bile leh gikkk

ummiross said...

Sedapnya nampak lauk pauk tu...

najwa's said...

sedap :) rindu nak p umbai~

umialya said...

sedapnya

Mohamadazhan hjDesa said...

hari tu p melaka tak sempat p umbai ni...rugi...


Berkata Baik Atau Diam | Peringatan Buat Sahabat Blog

NzA said...

emmmm....nyum..nyum...nyum...akak pernah 2x mkn kt situ...ok gaklh...

Zaidah said...

salam, saya ni silent reader blog ni... Sebelum ni hanya baca tanya meninggalkan sebarang jejak... Tapi sejak twin dh lahir 2 minggu lepas, saya terpaksa jugak bertanya sebab memang x tahan lagi... Saya memang bertekad nak menyusukan kedua-dua twin saya macam yg emmy dan elly gak..

Semasa di hospital saya memang fully bf... Sehingga hari ke 3. Lepas tu balik rumah, saya mengalami bengkak susu dan susu x mau keluar. Keesokkan harinya saya pegi klinik sebab dh x tahan bengkak susu. Doktor kata anak saya dehidrate sebab saluran susu tersumbat. Then dia suruh hubby beli susu formula untuk sementara waktu. Ok, walaupun terpaksa tapi ke relakan jugak sebab takut jadik apa2 kat babies...

Sekarang, B back to normal... Tapi babies seen macam x cukup susu aje... Asyik nak bergayut... Walaupun seoarang dah 15 minit menyusu 1 side B. Nak tanya beberapa soalan, boleh?

1. Berapa lama sorang babies menyusu?
2. Sekerap mana babies cepat lapar?
3. Mama x keje kan tapi pam x susu untuk stok ebm?

Rasanya itu aje yg terpikir sekarang ni... Kagum ngan mama dapat menyusu emmy dan elly secara esklusif... Jealuos sangat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails