Saturday, October 30, 2010

Penyusuan susu ibu secara eksklusif sudah 14 bulan

Salam..

hai. hai semua.. budak tecik dah muncul kembali setelah seminggu tak buat nakal kat sini.. tiada aktiviti berblog .. dak tecik hanya duk menyibuk kacau mama sana sini.. panjat segala benda yang ada.. sepah segala kain baju yang dah berlipat.. koyak buku sana sini.. hempas kuat-kuat segala remote yang ada.. fuhh... bahagia betul hidup dak tecik.. yang sakit paler.. tentu laa. mama ngan papa dier.. semak umah.. jahanam semua harta benda.. haduiii..

Tapi tak kisah laa.. dah memang gitu perangai budak kecik kann.. mestilah nakal .. itu tandanya mereka membesar dengan normal.. sihat dan aktif..

Sekarang budak kecik berdua ni dah berusia 14 bulan.. iaitu 1 tahun 2 bulan.. ini bermakna mereka juga menyusu susu ibu secara eksklusif selama 14 bulan.. tidak campur dengan susu formula..

Alhamdulillah.. semoga mereka terus dimurahkan rezeki dengan susu ibu.. supaya kedua-duanya dapat menyusu sehingga berusia 2tahun.. Aminn..

8 comments:

Cikmin said...

wah...tabik la kat besan...mampu kopekkan 2 orang sekali... :) bujang kenit tu pun puas setiap hari konker kopek ibu...hahahaha...

qasehadam @ nurul said...

tahniah..doaku agar teruskan penyusuan selagi sikecik maseh mahukannye..cth mcm daku qaseh maseh menyusu meskipon dh 2thn xsanggup nk bertindak kejam dgn wean off secara drastik pastinye meninggalkan kesan pd emosi dia nnt..bak kata dr jack newman biarkan si kecil membuat keputusannny sendiri huhu

win@momyShaneQeisha said...

congrates, susu ibu mmg yg terbaik.

umialya said...

tahniah

ZERO VENDETTA said...

ya allah bestnya kak dh 1thn lbh BF x campur formula milk, 2org skli plk tu. best 2x! ada tips apa2 ke. saya teringin jgk BF lama mcm akak

nur said...

salam perkenalan,
tahniah coz dpt fully bf selama 14 bulan... doakan akak sama yer :)

SyidaGorjes said...

congrats kak!

ernizz said...

jom share info @ http://ernizz-ernizz.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails