Suka tarik perhatian

Assalammualaikum Warahmatullahhiwabarakatuh ..

Hari ini dah last september 2012.. masa berlalu dengan pantas.. dak kembar pun dah berusia 3 tahun 1 bulan tapi fizikal  masih lagik kecik tenik .. badan tak berisi hanya meninggi.. bagus juga macam tu kann..

Badan saja kecik.. tapi mulut.. huaaa.. pandai sungguh dia berkata-kata.. walaupun sebutan tu pelat.. tapi dapat paham apa yang diorang cakap tuuu.. macam ada 1 hari tuu..

Adik : mama nak tuuu?
mama: tak boleh dikkk..
adik: alaaa.. kekut laa mama niii..

haha.. tengok tuu.. pandai dia cakap mama dia kedekut..

mereka juga suka menyapa dan menyentuh orang .. haaa.. selalunya bila pergi pasaraya laa kann.. kalau orang tu bagi respon kat mereka.. bertambah-tambah suka dan gelak ketawa .. memang memecah kesunyian alam..

pernah 1 hari tu.. papa tengah beratur nak beli bugger... adik pergi tarik perlahan baju seorang makcik yang beratur kat depan tu.. lepas dia tarik dia menyorok belakang papa dia.. makcik tuu pun toleh.. muka dah lain.. (haha macam dah salah sangka).. mujur saya nampak.. saya tegur adik.. bagi makcik tu dengar.. lepas tu makcik tu pun senyum bila nampak adik yang duk sorok2 tu.. lepas tu saya cerita kat cik suami yang tak tahu apa2 tu.. haha.. nasib naik tak dapat penampar free..


Pelik dengan bayang-bayang sendiri..

Assalammualaikum Warahmatullahhiwabarakatuh ..

Budak kembar berdua ni memang pelik sangat tengok bayang2 mereka.. maklum laa.. tak pernah main tengah panas.. jadi tak pernah nampak bayang2 sendiri..

Hari tu masa pergi pantai Batu Itam  Baserah Kuantan .. dapat la diorang main tengah panas dengan tiupan angin pantai yang kuat .. maka sungguhlah jakun sekali..






Kat pantai tu juga ada sekor kuda... bertambah2 seronok diorang.. Elly sangat takut dengan kuda tuu.. tapi Emmy suka sangat.. jenuh saya pegang tangan dia kuat2.. sebab dia nak terkam kat kuda tuuu.. huhuhukkk.. takut saya.. takut dia kena tendang ngan kuda pulakk..


 

Ijat dah jadi ibu..

Assalammualaikum Warahmatullahhiwabarakatuh..

Tahniah Ijat.. kamu ibu muda yang tabah.. tanpa suami disisi tapi kamu bisa mengharungi segala kesakitan.. melahirkan 3 anak yang comel.. dan kamu mampu memberikan susu badan kepada mereka..

Haaaa....Mesti korang tertanya2.. siapakah Ijat? Adakah orang biasa , artis atau orang kenamaannn??? Tak tauuu.. mehh nak bagi tau.. tapi kalau dah tau jangan marah yerrrr.. nanti kena jualll :PPP

Sebenarnya.. sebenarnya.. Ijat adalah.. adalahhh.. ahhhh.. korang tengok jer laaa sendiri gambar kat bawah tuuuu.. lalalalalalalallalalalalalalalalalalalalaaallalalalallalalalalalalalalalalalalalala











Walaupun Ijat ni tak cantik.. tapi dia sangat handal menangkap segala binatang.. antaranya segala keturunan cicak.. keturunan tikus.. burung..


Masih bertali pusat..


Muka suci tak ada dosa :PP


Tak nak pandang..

Assalammualaikum Warahmatullahhiwabarakatuh..

Ooo.. hari rasa tak nak menjahit.. pandang pun tak nakkk.. kerna hatiku dah kau bawa terbang.. heee.. hampehh sungguh..


nak bermalas-malasan saja.. tapi ada pulak suara kecil duk memanggil2.. " cepatt jemur lahh kamiiii".. haha.. nuuu kain sebakul tak berjemur lagik.. kenalah selesaikan tugasan dulu... lepas ni boleh lepak depan pc..


Mari tekan LIKE

Assalammualaikum Warahmatullahhiwabarakatuh..

Mari tekan LIKE untuk page saya.. saya jahit .. dan anak kembar saya Elly dan Emmy jadi modelnya.. diorang sekarang dah suka dengan kerjaya diorang sebagai model tak berbayar.. bila berposing berbagai gaya.. tapi bila tengok photonya, banyak yang reject.. hampehh sungguh..

 Ini adalah photo yang di anggap paling terbaik dalam banyak2 photo yang emmmmm tak terbaik :(

lepas tu .. tengok kat komputer... pakat gelak ramai2.. haha..

salah 1 aktiviti yang menyeronokkkan..

Kalau suka tekan LIKE

 


Kalau tak suka pun tekan LIKE

 


Kalau 50 - 50 pun tekan LIKE

Lawak pagi


Assalammualaikum Warahmatullahhiwabarakatuh dan selamat pagi..

Tengah duk belek2 dan fikir2 nak potong kain.. kali ni nak buat baju sendiri pulak.. tapi sebelum tu kena pi perkena kopi panas dulu..

tiba2.. saya tergelak besar sebab suami buat lawak

"belilah baju elly dan emmy ehh tapi dah beli nanti ellly ngan emmy nak pakai baju apa pulak???"

dusshhh sedas cik suami ni baru tauuuu.. haha buat macam telur kat bawah niiii..

Bila dah gelak pagi2 ni baru rasa bersemangat dan hilang mengantuk.. tq cik suami yer.. dengan lawak 20sen tuuu.. ok la ni nak pi buat kopi.. jom minumm..

Kerja mengubahsuaian sedang dijalankan

Assalamualaikum..

Haa.. bunyinya macam tengah gigih mengubah suai rumah jer yerr..

sudah berkulapuk blog niii.. kena susun atur balik.. tapi saya seorang yang simpel saja(alasan terbaikk).. tak der laa ada penambahan baru.. hanya main heret sana sini.. buang apa yang tak patut.. dan letak nama kumpulan yang syok di sebut.. jadi kawan2 yang dah ada dalam blog list.. tengokk .. korang dapat keluarga apaaa...

Mungkin penulisan kali ni tak berapa nak cerita mengenai budak kembar tu.. yelaa.. diorang dah besar..lagi pun dah tak BF ..tapi mana lah tauuu kann..


pict header FB saya .. eida elhakim

ps... kalau sudi mari LIKE page baju dak kembar ni..

http://www.facebook.com/pages/Baju-Elly-Emmy/113577708686900

Catatan puasa 2012

Sebagai peringatan..

My Iman umur 9 tahun berjaya puasa 26 hari.. ok la bagi budak lelaki yang baru belajar berpuasa..

My Nadya 8 tahun berjaya puasa 28 hari... budak perempuan memang bagus.. senang sikit nak ajar dia berpuasa.. sabar tahan lapar dan dahaga..

My elly dan emmy 3 tahun .. tertentulah tak puasa.. cukup jam dah mintak susu.. masih kecik tenik..

Mamanya.. kuang.. kuang.. kuanggg.. sudah tentu la tak penuh puasanya.. kalau penuh puasa.. haaa.. lain pula ceritanya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails