Friday, April 29, 2011

Model kecik saya cabut larik..

Salam..

Baca tajuk tu?? agak-agak nya .. apa ekk?.. Ni haaa.. dak emmy .. model kecik saya.. dah bagi pakai baju yang mama dia jahit nak snap gambar.. boleh dia larik.. (bukan berjalan tapi berangkak..fuhh lajuk plak tuu)..

Jadik dak Elly jugak laa yang jadik model untuk hari ni.. nanti laa dak emmy..


Macam mana pun dia kena jadik model mama jugak.. ada satu lagik sundress yang saya jahit.. kali ni guna kain batik indonesia.. cun jugak bila budak kecik pakai.. kain dia pun okk .. tak panas dan serap peluh.. tak sempat nak upload dress yang dah siap kat Baju Elly & Emmy..

Thursday, April 28, 2011

Kongsi resepi

Salam..

Saya nak kongsi 1 resepi yang sangat.. sangattt senang untuk disediakan.. memang sesuai sangat untuk perut yang tengah lapaq giler..

Biasa laaa.. saya ni menyusu dak kecik.. bukan sorang tapi 2 plak tu.. perut tu memang cepat rasa lapaq.. nak memasak.. dah take time.. perut duk mintakk makan.. jadik apa yang ada depan batang hidung .. saya bedal jer.. janji kenyang jap.. supaya tak mengigil plak..

opp.. termembebel lebih sudah.. jom tengok resepinya.. mula-mula..

1. bancuhkan secawan koko/milo panass
2. patah-patahkan biskut kering.. paling sedap biskut krim kreker..
3. rendam dalam koko/milo panas tadi.. bagi kembang sikit
4. dah boleh dinikmati..

hehehe.. jangan mare..

pss.. nanti sy ajar cara masak maggi plak yer.. dushhhh.. pengsannn..

Simpel sundress untuk Elly&Emmy

Salam..

Hehehe.. gelak duluuuu.. tarik mood..(sebab semalam tension sikit ngan dak elly..hari ni dah okkk) ..

saya.. mesin jahit.. saya dan mesin jahit dah tak boleh dipisahkan lagik.. macam orang yang ketagih duk update blog.. cam tu laa.. situasi saya.. ketagih nak menjahit.. heee.. tulunnnn.. kalau habis kain nak dijahit.. alamatnya gelisah saya dibuatnya.... mengigil paler otak nak curahkan idea untuk rekaan baju yang ingin dijahit..

Dua tiga hari lepas saya dah siapkan beberapa helai sundress yang simpel untuk dak elly&emmy.. boleh laa untuk diorang pakai kat umah.. kalau main dan makan-makan sampai comot tu.. tak der laaa rasa tension sangat.. sebab buat khas untuk diorang pakai dan kotor-kotorkan..

ni laa bajunya.. sempat snap gambar dak elly jer.. dak emmy dah cabut larikkk.. nakal tull dia.. duk acah-acah mama dia jer.. tak pa laa.. lain hari kalau mood dia ok.. saya try snapp ..



pss.. kalau nak tengok hasil jahitan saya .. boleh ke blog BAJU ELLY & EMMY..

Monday, April 25, 2011

Selamat Ulangtahun perkahwinan ke 10 utk Eida & Hakim

Salam

Alhamdulillah..
Hari ni genap 10 tahun ulangtahun perkahwinan saya... syukur kerana telah dipertemukan jodoh dengan suami (Hakim), seorang yang sentiasa mengamalkan kesederhanaan dalam setiap perkara terutamanya dalam mengurus dan mentadbir rumahtangga..paling penting suami seorang yang penyabar dan baik hati, tidak berkira wang ringgit untuk dibelanjakan pada anak bini serta mentuanya..

Saya juga bersyukur kerana telah dikurniakan 4 orang yang sempurna dan cukup sifatnya.. moga mereka akan menjadi anak yang soleh dan solehah.. berjaya didunia dan akhirat..

Hadiah untuk ulangtahun perkahwinan kali ni????
Tiada apa yang saya inginkan.. sudah banyak suami memberi.. yang saya inginkan .. semoga suami dan anak-anak sentiasa sihat dan berjaya dalam setiap perkara yang mereka usahakan .. Semoga Allah memelihara kebahagiaan dan keharmonian rumahtangga kita.. Amin..

Sunday, April 24, 2011

Alphabet song kegemaran Elly&Emmy

Salam..

Ini adalah video lagu alphabet yang paling elly dan emmy suka.. kalau dengar jer.. terus diorang joget-joget.. dan cuba ikut menyanyi sama.. tahu sebut A dan B jer.. kemudian we...weee.. weeee.. jom layan saja..



Thursday, April 21, 2011

Angry Birds

Salam..

Burung-burung yang comel.. tapi ganas jugak..hehehe.. betul-betul marah tuuu.. bila teloq diorang kena curik dengan bamabimi..


dan kat umah saya ni jugak dah kena penyakit ketagih angry birds ni.. orang yang suka main ... tentu lahh dak iman ngan dak nadya.. heee.. pantang nampak gadget mama dia ni.. mesti lesap.. duk kerja tenyeh main angry birds.. sampai berebut nak main.. haiiii.. silap aribulan.. bukan lagik angry birds tapi jadik angry mama pulak.. siap diaorang pulak yang kena tenyehhh.. kuang.. kuang.. kuanggg..


tapi saya pun geram jugak dengan angry birds.. tapi yang saya ni special edition.. hehehe.. ni burung saya.. comell oooo.. pada pandangan mata saya.. gerammm.. nak-nak si burung emmy tu.. cugikkk jer mulut bila bercakap..


Iced Gem

Salam..

Comel tak biskuit ni??? biskut butang kannn... Iced Gem tu nama glamor omputih kann..



kalau beli kat kedai runcit lama.. tu pun susah nak jumpa.. harga sekilo dalam rm13-14 gitu laa...

tapi yang ni.. beli kat pasaraya besar .. sekilo.. fuhhh.. nampak tak harga dia??? pengsannn jappp..

lama dah beli.. tapi simpan punya simpan.. terlupa nak makan.. dah lemau biskut dia tuuu.. tapi icing dia tetap sedap.. berebut budak-budak nak makan ... hehehe.. mak budak punnn..

Wednesday, April 20, 2011

Emmy cuba untuk berjalan

Salam..

Alhamdulillah..

Emmy dah tunjuk sedikit perkembangan untuk belajar berjalan.. kalau ajar tateh pun dia dah tak buat lembek lutut.. lutut dia dah makin kuat .. dia tak takut untuk melangkah.. minggu lepas tateh pegang 2 tangan .. minggu ni tateh lepas 1 tangan .. dia ok.. tak takut..

Bila sebut tateh jer, dia akan bangun berdiri.. berdiri pun dah berani tegakkan badan.. tinggal tak boleh nak mengatur langkah sendiri lagik..


Insyaallah.. tak lama lagikk Emmy boleh berjalan.. boleh main kejar-kejar dengan Elly..

Tuesday, April 19, 2011

Dah demam

salam

dah demam!!! siapa? bukan sikembar yer... tapi mama diorang.
semalam demam. seram sejuk satu badan, lengguh sana sini, nak makan pun tak leh telan.. rasa nak muntah jer.

hari ni ok sikit, tapi tak ada selera nak makan, paksa diri makan juga. tu pun ngan nasi kicap jer. takut tak der susu utk budak berdua ni. mujur diorang tak buat ragam, lepas bg diorang mkn dan menetek, diorang pun tido. ok laa sempat utk saya nak cas balik tenaga.

sekarang ni nak tido jap.

ok bye-bye.

Friday, April 15, 2011

Kamek Sayang Sarawak

Salam

Acecehhh.. kenapa tiba-tiba kamek sayang sarawak niii..

Ada makna tuu.. jom kita intai-intai kat Baju Elly&Emmy.. betul ker sayang??


Wednesday, April 13, 2011

Bakal Atlet Negara

Salam..

Oooo.. hari ni nak citer apa pulak ekk?? haa.. pasal bakat terpendam anak-anak..

Macam mana?? korang perasan tak bakat terpendam anak masing-masing?? hehehe.. jangan buat-buat tak perasan pulak.. kesian kat anak-anak.. sebab susah payah diorang cuba menarik perhatian mak bapak.. tapi tak der respond.. huhhuhukk ..kecewa tauuu.. nanti makan hati plak anak-anak kita..

Bakat terpendam anak-anak ni.. boleh nampak secara spontan jer tau.. tak kira bila masanya.. hanya kita sebagai mak bapak kena lebih peka..

Ni bakat Emmy yang secara spontan saya nampak.. masa ni.. dia tengah naik tocang... menanggis pusing-pusing 360 darjah kat lantai tuuu..

Jom kita layan jer gambar tu??

Dah namanya budak kembar kannn.. mesti ada penyokong dia.. ni haaa.. si Elly tukang soraknya..

Lepas ni korang jangan terlepas peluang tengok bakat terpendam anak-anak korang plak yerr.. ok laa.. cauu .. bebehh..

Monday, April 11, 2011

Tumpang gedik

Salam..

Lama tak update blog.. tak tau nak citer apa..

so hari ni saya update blog dengan tumpang gedik dengan Elly..

psss.. tolong buat2 tak nampak hidung saya yang mancung itu.. hehehe.. uwekk..


Dan kemudian ada orang tuu rasa jeles.. terus dia tunjuk aksi lebih gedik.. fuhhh..fasha sandar pun bleh lemauu.. hehehe..

Monday, April 4, 2011

Tahniah AMRAFAHAN dan geng kembar semua

Salam..

Selamat tengahari..
Terima kasih pada kawan-kawan yang tinggalkan komen untuk entri semalam.. Alhamdulillah.. selsema pun dah makin beransur pulih.. idung pun dah tak sok sek sok sek lagik...

Saya nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah pada AMRAFAHAN yang berjaya menganjurkan perkelahan geng kembar.. dan juga pada family kembar yang hadir.. memang meriah giler .. mana tak nya.. 25 family.. memang gempakk.. tak caya .. sila tengok pict ... yang saya ceduk dari blog Aleasara..
nak tahu cerita selanjutnya boleh ke blog dia.. banyak citer dan pict tau.. sampai part3 tau..



Ada juga family yang meraikan besday anak masing-masing.. antaranya si kembar Ammars.. happy besday cayanggg.. nak tengok kemeriahannya.. boleh ke blog mereka..

Antara family kembar yang kenal.. teropong kat pict tuu.. mama kembar 3, Ummie, Ummi Izan, dan Adex Aieda

Perkelahan geng kembar ini juga mendapat diliputan dari 1tube.my dan Ben Ashaari serta bergambar untuk majalah Pa&Ma..

Apa-apa pun .. tahniah sekali lagik pada penganjur AMRAFAHAN

Pss.. alahai ruginya saya tak dapat nak jumpa kawan-kawan blog ni..
alahai ummi Izan.. terlepas peluang saya nak berjumpa dengan ummi.. kalau tak boleh berkenal-kenalan..

Hope lepas ni ada lagik peluang berkumpul ramai-ramai macam ni..

Sunday, April 3, 2011

Tak dapat berkelah dengan geng kembar

Salam..

Huhuhuk..sedih tak dapat bawa elly&emmy join perkelahan dengan geng kembar yang di anjurkan oleh AMRAFAHAN
di putrajaya... Sebab saya sekarang tengah selsema..dari hari jumaat..ingatkan sempat sembuh..bleh la join ..tapi tidak juga ..berair jer lobang idung ni ..
Jadi kenalah berkurung kat umah jer. Utk kebaikan semua. Takut jadi penyebar kuman plak.
Apa2 tak sabar nak mengikuti cerita perkelahan dari blogger yang pergi.
So cepat2lah korang update blog yer...
Ok laa.. Nak kena layan budak berdua ni
plak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails