Tuesday, March 29, 2011

Elly&Emmy sudah 19 bulan dan mereka masih minum susu ibu secara eksklusif

Salam ..

Selamat pagi semua..

Alhamdulillah.. saya masih lagik berupaya menyusu elly dan emmy .. berusaha dan terus berusaha untuk menyusu mereka berdua.. kadang-kadang rasa tertekan jugak.. kerana ditekan-tekan oleh mereka berdua :PP

Pada usia 19 bulan ni.. elly si kakak sudah cekap berjalan.. kadang-kadang cuba nak berlari.. saya tak risau akan perkembangan dia..

Tapi yang merisaukan saya.. bila melihat emmy si adik yang masih belum boleh berjalan.. hari tu emmy ada cuba berdiri sendiri.. tapi nampak sangat yang lutut dia tak berapa kuat.. kaki mengigil dan jari-jari kaki melekap keras dilantai.. badan pun tak diluruskannya .. kaku, keras dan mengigil jer, masa berdiri tu..

Emmy masih tidak boleh berjalan.. tapi dia dapat akal baru.. dia berjalan dengan menggunakan lutut.. haaaaa.. normal kah keadaan itu???.. risau pulak saya melihatnya..

Ada sesiapa yang nak memberi pandangan atau nasihat untuk masalah emmy ni??? kalau ada.. silakan.. saya amat menghargainya :).. mekasih

Wednesday, March 23, 2011

Kentut pun berjangkit

Salam..

Eee.. tajuk tak senonoh laaa.. hehehe.. tapi bagi saya sebenarnya sangat kelakar.. mana taknya kalau orang yang kentut tu budak kecik.. comel jer tengok muka diorang... bila diorang sendiri terpingga-pingga dengar bunyi kentut sendiri.. puttt.. put.. puttttt.. lepas tu senyum sendiri..

Haa.. lain laa kalau orang tua yang kentut... mau kena fire.. silap hari bulan boleh pengsann oo..

Cerita dia macam ni..

Pagi tadi.. masa saya tengah minum milo.. tiba-tiba terdengar bunyi.. putt.. put.. puttt.. (berirama tuu).. toleh tengokkk.. laaa si Emmy yang kentut.. haaa.. kelakar pulak saya tengok muka dia yang terpingga-pingga tu.. hairan dengan bunyi kentut sendiri.. lepas tu saya pun gelakk.. apa lagik.. dia pun tumpang gelak sama..


Duk tak lama kemudian.. dengar lagik bunyi.. putt.. put.. puttt... dengan bunyi dan irama yang sama.. hahaha.. kali ni si Elly pulak yang kentut.. haaa.. saya dah tak tahan.. rasa kelakar giler.. saya pun gelak dan apa lagii.. budak berdua tu pun pakat gelak sama-sama.. haaa.. maka pagi ni .. ceria saja suasana kat dapur saya..


Haaa.. rupanya anak kembar ni bukan setakat poo-poo serentak.. hehehe.. kentut pun serentakkk.. lawak comel betulll..

Tuesday, March 22, 2011

Mazween menahan kesakitan

Salam..

Kejap tadi masa saya nak buka pintu pagar.. saya nampak Mazween tido dalam peti surat.. sedang menahan kesakitan.. muka dier dah teruk, habis luka-luka... mata dan hidung berair dan bernanah.. jangkitan kuman dan bisa dari luka.. badan pun dah kurus.. leper jer perut ..Bau.. emmm.. hamehh.. hancingg.. semua ada.. kesian..

Mazween ni sebenarnya sangat hansem dan merupakan jaguh silat dikawasan perumahan saya.. tapi tu laaa.. jaguh tak semestinya sentiasa menang.. adakala kecundang jua.. moga Mazween ni cepat sembuh dan kembali beraksi bagaikan kasanova seperti dulu....


Mazween tak balik jumpa tuan dier.. terus lepak bawah keter pulak.. menahan lagik kesakitan yang bertalu-talu itu..

Pagi yang gelap

Salam

Morning semuaaa...

haaa.. besnya pagi ni.. gelap jer.. hujan lebat kat luar tuuu.. sejuk jerrr..

Budak berdua tu pun tidur nyenyak.. selalunya susah pagi-pagi saya nak buat aktiviti sendiri.. sebab diorang asyik nak ber nyot.. nyot jerr.. jaga tidur jer cari mama.. kalau tak ada dekat diorang.. haaa.. mula laaa.. menyanyi secara berduet.. syahdu abis laa..

Sekarang ni .. boleh lahh .. saya berpoya-poya dengan mesin jahit saya.. yaa bedabeduuu..

Motif letak gambar si Emmy..

sebab cuaca gelappp.. hehehe..

Thursday, March 17, 2011

Rest House Temerloh

Salam...
Selamat petang semua.

Haaaa....hari ni saya bersiaran dari rest house temerloh..bilik nombor 4 ..bilik ok laaa.. Kalau nak lepak sekejap tu..

Tengahari tadi dah pekena ikan patin masak tempoyak.. Fuhh.memang marbeles..sekali sekala dapat makan..rasa puas hati.

Sekarang layan budak bergusti atas katil. Ok laaa... Saya pun nak join diorang jugaaa.. Yehaaaa..bye..bye..

Tuesday, March 15, 2011

Budak kecik mengamuk

Salam...

Selamat pagi...
Keadaan sekarang... Sangat gawat... Budak kecik mengamuk..
Lepas sorang..sorang lagik pulak..mmg tak der peluang nak menjahit pagi2 ni...
Tapi sekarang diorang dah cool down...mama diorang dah kasi roti planta gula sorang sekeping..sambil makan sambil buat main...aduhhh..cam tu la.. Kalau ada bdk kecil..kerja sentiasa ada ..huhuhuk.. Letihhh..

Bye..bye..nak sambung balik tugasan yg terhenti tadi..

Tuesday, March 8, 2011

Tahniah Ummi Adha

Salam..

Saya nak ucapkan tahniah pada ummi Adha yang selamat bersalin kembar perempuan pada hari Jumaat 04/03/11..

tak sabar nak tunggu cerita dari ummi dan melihat wajah sikembar..

apa-apa pun jaga diri dan baby baik-baik.. 2 minggu pertama dalam berpantang .. memang sangat mencabar jiwa dan mental.. hope banyak bersabar dan kuatkan semangat..

nak ke blog ummi .. klik pada header blog

Pss..tak sempat nak berborak panjang dengan ummi kat telepon hari tuu..

Saturday, March 5, 2011

Elly dah pandai berjalan pada usia 18 bulan



Salam..

Alhamdulillah.. Elly dah makin cekap mengatur langkah.. dah tak nampak jalan macam robot.. ringgan jer kaki dia melangkah..

Happy sangat dia bila dah cekap berjalan.. gelak jer.. sampai Emmy pun tumpang happy sama.. cuba hendak berdiri juga.. tapi masih takut-takut lagi..

Walaupun Elly dah boleh berjalan.. tapi kalau nak bergerak cepat.. dia still pakai 4 kaki juga.. hehehe.. berangkak laa tuu..

Pss.. situasi sekarang tengah gamat.. elly&emmy berebut botol solivite.. inilah akibatnya kalau yang besar dah minum tapi bekas buang merata.. hadoiii.. kecohhh... betul.. pemenangnya.. mestilah Ellyyyyyyyy..

Wednesday, March 2, 2011

Elly&Emmy serta geng kembar di Harian Metro

Salam..

Baru sempat nak update.. untuk kenang-kenangan..



Turut ada dalam gambar.. mama kembar 3(Hanani) dan mommy Qis

Auni..Auni dan Auni yang sangat comel.. Amrafahan

Sang puteri yang pandai berposing depan camera.. Ummie


Si hero yang senyum sokmo.. Azhar&Azfar

Bacaan online di Harian Metro

Petanda alahan 5 bulan

Keinginan, firasat akhirnya jadi kenyataan

Berkat susuan ibu

Kisah geng kembar di Harian Metro

Salam..

Selamat pagi semua..

Cepat kawan-kawan.. dapat kan harian metro hari ni.. sebab ada kisah geng kembar yang berkelah kat putrajaya hari tu.. hehehe.. saya pun belum tengok lagikkk... adik jer yang kabar tadi..

Ada kisah kembar 3.. tak tahu pulak yang boys atau girls.. dan kisah elly&emmy tentang penyusuan ibu..

nak tahu lebih lanjut .. jom beli harian metro..

pada wartawan yang interview saya hari tu.. terima kasihh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails