Friday, July 30, 2010

Di mana abang kami?

Salam..

Selamat pagi semua.. semoga ceria-ceria macam kami yer.. walaupun baru bangun tido.. muka tetap ceria.. enjoy jerr.. hehehe.. walaupun lampin dah berat..

okeyyy... menjawab pertanyaan antie-antie yang tomei semalam tu kan.. dimana abang kami? hehehe macam mencari di mana Joe Jambul jer..

Antie-antie yang tomei.. kalau nak tahu .. abang kami yang cam panda tomei tu.. tak tinggal ngan kami kat Kajang ni tau.. dia tinggal ngan wan dan atok kat putrajaya.. atok dan wan nak tolong jaga.. nak mengajar mengaji dan sekolah.. abang kami tu special sikit.. kena bagi perhatian 24 jam.. kena sentiasa awasi dier.. kalau tak.. dier sangat nakal.. tak mahu belajar dan tak mahu mengaji..

mama kan sibuk ngan kami berdua ni.. jadi atuk dan wan offer diri untuk menjaga abang kami 24 jam.. jadi tiap-tiap hujung minggu.. kami semua pergi tengok abang kami tu.. boleh laa melepaskan rindu dan jugak kentut..

Ada kebaikkan juga.. bila abang duduk berjauhan ngan kami.. dier jadi semakin tembam.. ehh cilap..semakin sayang kat kami.. kalau tiap-tiap hari duk ngan kami.. mesti setiap hari juga kami kena fire ultraman kosmo..mana tak nyer.. sebab suka kacau barang-barang abang..

Dulu abang kami enshem tauuu.. sekarang.. hehehe..

Thursday, July 29, 2010

Ini abang kami

Salam..

Nak up date pasal cerita kami yang nakal lagik sensasi.. tapi tak boleh upload gambar pulak..
dengan hati yang separuh rela.. kami letak jer gambar abang kami masa kecik cam kami ni.. sekarang ni.. alahaiii.. abang kami dah macam.. anak panda jer badan dier.. hehehe.. kutuk sikit.. tak per laa.. abang kami tu tak tahu yang kami ada blog.. kalau tak.. abisss.. kena fire.. gaya ultraman kosmo gitew..


Motif.. cakap pasal abang..
kami rindu kat dier.. hoyehhh .. esok dah nak jumpa abang.. mesti dia call nyer.. suruh mama beli happy meal.. nak mainan jer.. makannya tidakk.. jeless ni.. kami pun nak juga.. tapi mama tak kasi.. uwaaa

Thursday, July 22, 2010

Yang tecik itu tomel!!

Salam..

Selamat tengahari semua?.. Dah mamam.. kami dahhhh.. errkk... kenyang.. tak tahu apa nama masakan mama tu.. tapi cedapp.. kami mamam sampai abis licin..

Bila dah perut kenyang .. kami pun happy.. bila dah happy kami pun tak buat banyak ragam.. kami jadik dak tecik yang baik lagikkk tomel.. siap teman mama mengupdate blog... bw lagikkkk..

Masa kami jalan-jalan kat umah tecik mama Nurul.. kami jumpa benda-benda tecik yang tomel.. apa lagiii.. laju jer kami nak ambik.. nak masuk kat mulut.. tak kira boleh mamam ker tak? Kami dah geram tengok benda tecik tomel tu.. tak caya???

Kalau tak caya... cuba tengok kat bawah tu.. tomel takkk? haa.. geramm.. kalau nak boleh pi order kat sini Tecik Kraf





Wednesday, July 21, 2010

Kami dah 11 bulan

Salam..

Hi semua.. buat apa petang2 ni?.. mama kami duk layan citer duyung .. suker laa tu.. tengok duyung berenang tertunggek-tunggek.. menyampah tau..

Kami nak bagi tau.. kami dah 11 bulan uuu... sekarang dah boleh berdiri.. tapi kena pegang objek lain dulu ler.. kalau nak berdiri sendiri.. kami tak mampu lagik.. takut.. ni pun tak berapa terrer lagik.. rasa takut-takut jugak time diri tu.. kalau rasa cam nak jatuh jer.. terus kami nanggis nyerit kuat-kuat.. bagi mama dengar.. nanti mama tolong angkat kami.. fuhh baru rasa selamat..

Tapi kalau bab naik tangga tu.. cepat jer.. sedar-sedar dah tinggi.. tu kakak ler yang paling laju.. masa nak turun.. haaa .. kami tak suka.. takut sangat.. biasa laa.. kalau takut.. menanggis dan nyerit jer lerr.. panggil supermama kami..

Kami baru 11 bulan.. tapi kan..kan.. papa dah beli kek besday kat kami.. sekali ngan nama mama ngan kak ya pun tarok kat kek tu.. tak caya tengok kat bawah tu..

Kami geram tengok itik tu.. sampai hati mama patah kan paler itik tu.. bagi kat kak ya ngap.. lepas tu badan dier papa ngan mama ngap.. eeee.. memang sadis tulll..


Monday, July 19, 2010

Kami dah berblog kembali

Salam..

Rindu kat kami tak????... Tu laa pasal.. kami ni dah makin lasak tau.. jangan pandang sebelah mata tau.. kecik-kecik pun lasak.. pening kepala mama nak mengurus kami berdua ni.. kejap cekup kakak.. adik pulak panjat.. cekup adik.. kakak pulak panjat.. Akhirnya mama letak kami dalam playpan.. kami nyerit.. satu taman bleh dengar... mama juga yang kena mengalah ngan kami..

Lama dah mama tak update blog kami.. sebab mama kami tu malasss.. hehehe.. tak laa.. mesti ada sebab yang munasabah kenapa mama tak update..

Yang pertama.. kerana kami ni suka nakal-nakal..jadi mama sentiasa sibuk sampai nak tulis blog pun dah tak ada mood..

Yang keduanya.. sebab kad reader mama dah rosak.. jadi tak leh nak upload gambar kami yang tomel ni... nak guna lappy papa.. malas pulak.. jadik makin tak ada mood laa mama nak update blog..

Kesian kat kami.. tak dapat nak interprem muka kat sini bila mama dah tak der mood.. ok laa kami janji jadi baby yang baik.. nanti boleh mama ada masa nak update blog kami selalu..

Ok laa kami cau dulu yer.. mekasih pada yang setia singgah ke blog kami ni..

Sebelum cau.. layan gambar kami ni.. yang bertanduk 1 adik dan yang bertanduk 2 kakak.. hoyeee


Friday, July 9, 2010

Nasib Paul si auww..auww

salam...

Kesian nyer kat si Paul.. si auw.. auww .. sotong kurita yang ada kuasa psikik...sotong peramal pertandingan bola sepak Piala Dunia 2010 yang dipelihara di Akuarium Sea Life, selatan Jerman .. Mungkin bakal menjadi santapan rakyat Jerman yang sangat marah dengan kekalahan mereka..( macam tak caya jer.. boleh kalah..kan..kan..)


Ini kerana si Paul telah berjaya menarik perhatian dunia dengan ketepatan ramalannya terhadap enam perlawanan yang melibatkan Jerman. Sehinggakan ada yang menawarkan harga yang tinggi untuk membeli Paul untuk dijadikan hidangan panggang barbeku.

Hehehe terpaksa laa Paul larik ke Sepanyol.. kerana rakyat Sepanyol lah yang sangat sayang kat Paul.. ke Argentina.. hehehe .. nanti jadik pizza sotong pulak!

Thursday, July 8, 2010

Cuti-cuti Malaysia yang dah basi

Salam..

Hari tu kan..Cuti-cuti Malaysia yang dah basi.. kami sekelurga jalan-jalan kat Cameron Highlands.. kami duk kat Country Logde Brinchang.. masa sampai tu dalam pukul 5ptg.. cuaca pun hujan.. jadik tak dapat pergi pasar malam kat depan hotel.. papa jer pergi.. kami dalam bilik jer.. memang sejuk sangat masa tu..



Besok tu.. pergi kat Tanah Rata.. cuaca panas jugak laa.. sampai nanggis Elly tak mau jalan-jalan dah.. pergi ladang strawberi kat kampung setia.. tapi kan.. kan.. strawberi nyer dah habis kena petik masa cuti sekolah hari tu.. tinggal putik jer..

Besoknya sebelum balik.. singgah kat MARDI.. tiket masuk kena 3 hingget utk orang dewasa.. kat dalam tu ada macam-macam pokok .. anggur baru berputik.. epal tak berbuah lagik.. yang banyak tomato ler.. (hehehe kalau nak tengok tomato kat tesco pun boleh kan).. sayur-mayur macam kubis,salad, kundur panjang dan ....

tu jerr.. criter nyer..

Sunday, July 4, 2010

Halooo kawan-kawan

Salam..

Halo.. haloooo.. kawan-kawan semua apa kabar?.. lima hari lepas.. saya sangat sibuk.. ini kerana Wan budak-budak tak sihat.. jadi kami sekeluarga lepak umah wan jer.. kat putrajaya lerrr..

Ternet ada.. tapi bapak laaa slowww giler.. wan pakai Jaring.. wan cakap Jaring kadang-kadang laju.. kadang-kadang sloww.. ikut suka suki hati dier jer.. nak laju nak slow..

Jadik lepak kat umah wan tak buat aper laaa... layan astro Zee ngan wan atok.. wan atok suka tengok drama hindustan.. dari pukul 4.30 pm hingga 6.30pm.. time tuuu.. memang wan yang kongker astro.. wehhh pening paler saya tengok drama hindustan..

Si kembar pulak golek-golek kat atas tilam jer.. suker dapat main ngan abang ngan kakak besar..

Ok .. bye bye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails