Thursday, November 25, 2010

Sate Kajang

Salam...

Selamat petang semua..

kalau makan area kajang tak order sate memang tak sah lerr.. mana tak nya.. kat medan makan tu .. mesti bau asap sate nyer.. tu yang tak tahan.. wangiii.... orang bakar sate pun tak tahan juga .. sebab hehehe.. pedih mater kena asap..

Sate yang fofular kat kajang nni mesti Haji Samuri lol.. tapi serius .. kami sekeluarga tak suka akan sate Haji Samuri.. sebab dah terkena sekali tu .. dapat sate yang macam dah sejuk tapi dipanaskan semula.. keras bebe.. kalau orang tua makan boleh tertanggal gigi palsu.. lepas tu pekerja dier semuanya warga asing.. memang tak mesra alam..

Selalunya kami sekeluarga makan kat medan sate depan masjid ujang bagong.. tapi tempat tu dah dirobohkan.. jadi semua peniaga dier dipindahkan kat medan makan belakang Giant kajang saujana prima.. tapi leceh jugak tempat baru tu.. tempat paking dier sempit sangat..

Haaa.. ada satu gerai sate yang baru dibuka dekat hentian bukit dukung.. sate pun sedap.. orang pun tak ramai sangat .. ok laaa.. tak perlu nak bersesak-sesak dengan asap sate..


sate semalam nyer.. makan kat umah jer...

3 comments:

Hidayah said...

mak aih sedap le pulak nengok sate...nyum nyum

Izan Ishak said...

mama...kami pun suka sate. seminggu wajib sekali...ahakkksss~

qasehadam @ nurul said...

baru mlm td pestime makan kat food court kat prima tu xsedap nasik ayam dia xabeh mkn,qaseh smp muntah blk biasa peberet dia nasik ayam..weh nak sate sedapp yg lembut dagingnya tryla sate willy kat food court sg ramal junction tepi highway yg ade jejantas tuh..kat kedai tomyam kat umah kiteorg pon ade gak sate willy kire francais dia gak kot huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails